Maso
MASOVÁ ROLÁDA V SRNČÍM HŘBETU-jednoduché a moc chutné (vyhnete se složitému rolování rolády)
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 kuřecí řízky 10 dkg slaniny 10 dkg plátkového sýra (může být i strouhaný) míchaná vejce zelenina
POSTUP PŘÍPRAVY
Formu „Srnčí hřbet“ vyložíme pečícím papírem a pořádně naklepanými a okořeněnými řízky (3ks), tak aby přečuhovaly přes okraje formy. Pak dáme slaninu, sýr, míchaná vejce, zeleninu, slaninu (co nás napadne, podle chuti) a přeložíme přečuhujícími řízky a i posledním řízkem,tak aby vše pod nimi bylo schované, poklademe zbylou slaninou.
Pečeme asi 1 hodinku. Poznáme, až slanina bude červená a pod tím řízky hotové…
Drůbeží játra - rychlovka
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
drůbeží játra, sůl, kečup, sójovka, pepř
POSTUP PŘÍPRAVY
Orestovat játra, opepřit, pokapat sójovkou a zalít kečup, který necháme trochu vydusit, nakonec osolíme. Kdo chce může přidat ještě cibuli. Během 20 minut je oběd na stole. Podávat s hranolkama, tatarkou a oblohou.
Šťavnaté karbenátky
Ingredience:
800 g mletého masa
1 velký najemno nastrouhaný brambor
4 stroužky česneku
2cele vejce
4 lžíce strouhanky
Sůl,pepř,paprika sladká
Postup:
Dobře propracujeme, tvoříme placičky smažíme pozvolna. Podáváme kaší bramborovou.